به نقل از ویدفکتور
چگونه یک پکیج دیواری خوب انتخاب کنیم؟
نکات مهم بسیاری در انتخاب پکیج دیواری برای ساختمان مطرح هستند که در هنگام انتخاب و تهیه پکیج میباید مورد توجه قرار بگیرند. عوامل و پارامترهایی مانند: وضعیت تخلیه گازهای ناشی از احتراق، چگونگی تامین هوای تازه و سایر مواردی که در ادامۀ متن به توضیح آنها خواهیم پرداخت.
پارامترهای مهم برای انتخاب پکیج دیواری
- دودکش ساختمان
- متراژ ساختمان
- مقدار مورد نیاز آب گرم مصرفی
- تامین اکسیژن مورد نیاز دستگاه
- مکان مناسب نصب
- ابعاد و شرایط نصب
- کاربری آسان و راحت برای مصرف کننده
- گارانتی و خدمات پس از فروش
دود کش ساختمان
در هنگام انتخاب و خرید پکیج باید به نوع دودکش دستگاه توجه نمود . اگر طول دود کش کوتاه است نیاز به خرید پکیج فن دار نیست چرا که فشار ایجاد شده توسط شعله فن باعث تخلیه دود خواد شد . در صورتی که طول مسیر دوکش زیاد یا دارای مسیر افقی بایستی به دنبال خرید پکیج فن دار باشید . از طرفی وجود گازهای مضر و سمی در گاز حاصل از سوختن گاز بهتر از دودکش های دوجداره استاندار استفاده شود . در انواعی از پکیج ها یک سنسور ویژه در مسیر دودکش تعبه شده که در صورت انسداد دودکش یا عدم تخلیه پکیج را خاموش کرده و اخطار لازم به را به کاربر می دهد .
گارانتی و خدمات پس از فروش
در هنگام انتخاب پکیج دیواری مناسب با توجه به هزینه نسبتا زیادی که برای پکیج پرداخت می کنید بهتر به این نکته توجه داشته باشید که آیا برند داخلی یا خارجی را انتخاب می کنید . در هر صورت وجود خدمات و سرویس مناسب و گسترده و همچنین امکان تهیه آسان و سریع قطعات مصرفی و لوازم یدکی مسئله بسیار مهمی است .
در حال حاضر با توجه به تولید محصولات خوب داخل کشور توصیه ما به شما این است که از محصولات و برندهای داخلی انتخاب خود را انجام دهید چرا که ممکن است در صورت خرابی از برندهای خارجی سرویس و خدمات مناسبی دریافت نکنید.
از طرفی تولیدات داخلی دارای قیمت مناسبتری نسبت به محصولات خارجی است . که بهتر در هنگام انتخاب پکیج مناسب مورد توجه قرار گیرد.
نمونه مشخصات یک دستگاه پکیج حرارتی
علاوه بر اینکه به ازاء هر کیلووات توان دستگاه یک متر مکعب فضا نیاز است، فضای اتاق محل نصب دستگاه نیز باید به محیط هوای آزاد بیرون از اتاق محل نصب دستگاه بوسیله بک دریچه دائما باز ارتباط داشته باشد تا اکسیژن مورد نیاز دستگاه از محیط بیرون از اتاق محل نصب دستگاه تامین گردد و هم در صورت نشتی احتمالی، گاز در محیط اتاق جمع نشود.
گروه آب و هوایی کشور ایران
جهت در نظر گرفتن میزان گرمای لازم برای گرم کردن یک متر مربع از ساختمان باید برخی از عوامل در نظر گرفته شود که مهمترین موضوعات، محاسبه دقیق محل نصب و شرایط آب و هوایی شهری است در آن زندگی میکنیم:
- معتدل و مرطوب (شهر های شمالی)
- گرم و خشک (مشهد، تهران و شهرهای کوهستانی)
- گرم و مرطوب (شهر های جنوبی)
ساختمان ها از لحاظ معماری و ساخت به 3 گروه تقسیم میشوند
- گروه اول: ساختمان هایی که در آنها از پنجره های دوجداره استفاده شده است و دیوارهای خارجی نیز عایق شده است و در آنها هدر رفت حرارت بسیار پایین است.
- گروه دوم:ساختمان هایی که از لحاظ ساخت معمولی هستند و در آنها از پنجره معمولی فلزی استفاده شده و هدر رفت حرارت در آنها معمولی است (مانند آپارتمان های معمولی)
- گروه سوم:ساختمان هایی که از لحاظ معماری و ساخت قدیمی هستند و هدر رفت حرارت در آنها بسیار بالا است و در آنها از در و پنجره های مناسبی استفاده نشده است.
جهت جغرافیایی ساختمان
یکی دیگر از شرایط ساختمان ها جهت جغرافیایی آنهاست که از لحاظ تابش آفتاب بسیار حائز اهمیت است.
به طور مثال واحدی که در انتهای یک ساختمان شمالی قرار دارد نسبت به واحدی که در سمت حیاط یک ساختمان جنوبی قرار دارد نور کمتری به آن تاییده می شود و در نتیجه سردتر است و یا واحدی که در طبقه آخر یا طبقه همکفی که زیر آن پارکینگ قرار دارد، بدیل داشتن ارتباط بیشتر با فضای آزاد سردتر از واحدی است که بالا و پایین آن مسکونی است (مانند طبقات دوم و سوم در یک ساختمان چهار طبقه).
محاسبه سر انگشتی برای انتخاب یک پکیج دیواری مناسب
- معتدل و مرطوب (شهرهای شمالی)
- ساختمان های دسته اول:برای هر متر مربع 80 تا 100 وات
- ساختمان های دسته دوم:برای هر متر مربع 100 تا 120 وات
- ساختمان های دسته سوم: برای هر متر مربع 120 تا 140 وات
- گرم و خشک (شهرهای کوهستانی مانند: مشهد، تهران)
- ساختمان های دسته اول:برای هر متر مربع 100 تا 120 وات
- ساختمان های دسته دوم: برای هر متر مربع 120 تا 140 وات
- ساختمان های دسته سوم: برای هر متر مربع 140 تا 160 وات
- گرم و مرطوب (شهرهای جنوبی)
- ساختمان های دسته اول: برای هر متر مربع 60 تا 80 وات
- ساختمان های دسته دوم: برای هر متر مربع 80 تا 100 وات
- ساختمان های دسته سوم: برای هر متر مربع 100 تا 120 وات
این اعداد به محاسبه سر انگشتی معروف است و مربوط به مناطق آب و هوایی ایران است.
مواردی که باید قبل از خرید و یا در حین نصب پکیج دیواری به آنها توجه شود
- فشار آب شهر در محل نصب پکیج دیواری می باید حداقل 1 و حداکثر 3.5 اتمسفر باشد.
- در صورتیکه بخشی از مسیر دودکش پکیج دیواری، بصورت افقی(بیش از 30 سانتی متر) باشد، استفاده از پکیج های فن دار الزامی است.
- در صورتیکه محل نصب پکیج دیواری گازسوز در بالکن یا فضای باز قرار داشته باشد، باید از وزش مستقیم باد یا جریان تند هوا محفوظ شود.
- با توجه به هد پمپ سیرکولاتور در دستگاههای پکیج گرمایشی، حداکثر طول لوله کشی افقی آب برای رادیاتورهای شوفاژ حدود 35 متر است.
- ظرفیت حرارتی پکیج های دیواری و زمینی با قدرتی از 20000 تا 50000 وات بر ساعت ساخته میشوند و آنها را مناسب برای واحد های مسکونی از 60 تا 350 متر مربع با ظرفیت های 20 تا 35 هزار وات بر ساعت در نظر میگیرند
- در محل هایی که ارتفاع از سطح دریا بیشتر باشد به ازی هر 600 متر ارتفاع اضافی 30% از ظرفیت حرارتی ناشی از احتراق کاسته میشود و در نتیجه تمامی دستگاهای احتراقی دارای ظرفیت خروجی کمتری خواهند بود.
- برای جلوگیری از رسوب گرفتن مبدل (به خصوص برای شهرهایی که درجه سختی آب آن بالا است) استفاده از یک رسوب زدای مغناطیسی مناسب در مسیر ورودی آب سرد به دستگاه را باید در زمان نصب پکیج دیواری نصب نمود.
بیشتر بدانید:
شرایط مورد نیاز جهت استفاده از از پکیج دیواری دودکش دار
قطر لوله دودکش ساختمان برای استفاده از پکیج دیواری باید 15 سانتیمتر باشد. هر وسیله گاز سوز باید دارای شیر گاز مستقل و یک دودکش مستقل باشد تا مکش دود به درستی انجام شود. هرگز نمی توان پکیج دیواری را به دودکش های مشترک و شیر گاز مشترک وصل نمود.
چنانچه قسمتی از لوله دودکش در فضای آزاد قرار بگیرد، باید آن قسمت را با عایق پشم شیشه عایق نمود، زیرا اگر بدنه دودکش در اثر تماس با هوای محیط سرد شود، دودی که از آن عبور کرده سرد شده و به سختی تخلیه می شود و موجب میشود کشش دودکش کم شود که در نتیجه باعث می شود تا دود از دودکش تخلیه نشود و سنسور دود عمل کند و پکیج دیواری خاموش شود. البته این عملکرد خاموش شدن به خاطر ایمنی مصرف کننده طراحی شده است.
- در تمام پکیج های دیواری فاصله از کلاهک تعدیل دستگاه تا کلاهک تعدیل پشت بام (ارتفاع عمودی دودکش ساختمان) باید حداقل حدود 4 متر باشد.
- طول لوله افقی دودکش نباید از 20 سانتیمتر بیشتر باشد و لوله افقی دودکش باید شیب مناسب و مثبت به سمت بالا داشته باشد.
- در صورتی که از پکیج دیواری دودکش دار استفاده شود، باید انتهای لوله دودکش در پشت بام باید H شکل باشد.
- هرگاه هر کدام از شرایط مورد نیاز پکیج دیواری دودکش دار فراهم نباشد، نمی توان از دستگاه دودکش دار استفاده نمود و باید از دستگاه فن دار استفاده شود.
- دودکش ساختمان باید مستقل و فقط مخصوص همان دستگاه باشد.
خلاصه بحث انتخاب پکیج دیواری حرارتی
- ظرفیت دستگاه:دستگاه های پکیج دیواری معمولا در سایزهای 5KW,30KW,28KW,24KW تولید میشوند که شما با توجه به متراژ واحد مسکونی خود میتوانید در بین این مدل ها انتخاب خود را انجام دهید.
- فن دار یا بدون فن: در این شرایط دو حالت وجود دارد، یا دستگاه شما داخل واحد نصب می شود یا دستگاه شما خارج از واحد ( بالکن) نصب میگردد.
- در صورتی که پکیج دیواری شما خارج از واحد نصب شود؛ الزاما باید از دستگاه فن دار استفاده نمایید و این به دلیل این است که دستگاه های فن دار محفظه احتراق بسته است و در نتیجه اگر در معرض باد یا طوفان تاثیری بر عملکرد دستگاه نمیگذارد.
- در صورتی که پکیج دیواری شما در داخل واحد نصب میشود؛در صورتی که متراژ واحد شما بالای 70 متر باشد و دودکش در نظر گرفته شده برای دستگاه 15 سانتی متر باشد و ارتفاع این دودکش بالاتر از 4 متر باشد شما میتوانید از دستگاه های بدون فن استفاده نمایید. در غیر این صورت نیز باید از دستگاههای فن دار استفاده نمایید.
- البته قابل ذکر است که تعیین دستگاه فن دار یا غیر فن دار بهتر است که از طریق کارشناسان شرکت انجام گیرد.
- دو مبدل و تک مبدل: پکیج های دیواری بدون در نظر گرفتن نوع دودکش و ظرفیت آن به دو نمونه تک مبدل و دو مبدل تقسیم می گردد. پکیج های تک مبدله با توجه به طراحی خود دارای یک مبدل حرارتی بوده که هم وظیفه گرمایش آبگرم مصرفی و هم مدار گرمایشی را دارد.در پکیج های دو مبدله ساختار به این گونه است که یک مبدل وظیفه تولید آبگرم برای مدار گرمایش را دارد و مبدل دیگر (مبدل ثانویه) به تامین آبگرم مصرفی میپردازد .مزیت پکیج های دیواری دو مبدل نسبت به تک مبدل به شرح زیر است:.
- دیرتر جرم گرفتن مبدل های دستگاه به دلیل تقسیم کار میان دو مبدل
- آبگرم مصرفی یکنواخت تر در مدل دو مبدل: به دلیل ساختار منحصر به فرد آن پیشنهاد می شود در شهرهایی که املاح آب آنها بالاست حتما از دستگاه دو مبدله استفاده شود.